2016. május 17., kedd

Madeleine Roux: Asylum

Madeleine Roux: AsylumSorozat: Asylum #1
Kiadja: Maxim
Fordította: Beck Anita

Fülszöveg:
A New Hampshire Egyetem nyári kurzusa a tizenhat éves Dan Crawford számára több mint egy nyári tanfolyam valóságos mentőövet jelent a fiúnak. A gimnáziumban kiközösített Dan alig várja, hogy végre új barátokat szerezhessen az érettségi előtti utolsó nyári szünetben. New Hampshire-be érkezése után azonban megtudja, hogy a nyári kollégium épületét egykor elmegyógyintézetként használták, ráadásul nem is akármilyen betegeket kezeltek ott; kivétel nélkül minden kezelt pszichopata bűnöző volt. Dan újdonsült barátaival, Abbyvel és Jordannel felfedező útra indul a nyugtalanító kollégium alagsorában lezárt titkos épületszárnyban, ahol hamar rájönnek, hogy nem véletlenül kerültek mindhárman épp oda. Lassacskán felfedik az intézet félelmetes múltjának titkát, miközben néhány titok nem véletlenül nyílik meg előttük a feltáratlan múltból.

Véleményem: 

Érdekesnek találom a témát, valahogy mindig is vonzottak az ilyen misztikus, pszichológiai dolgok.
Az első fejezetekben az írónő rengeteg információval lát el minket, de még így sem tűnik elégnek, kíváncsiságunk folyamatosan nő.
Nagyon élveztem magát a történetet, volt hogy elkeseredtem, vagy izgultam, de leginkább egyfajta borús hangulat jellemzi az egészet, így az olvasása is egy kicsit döcögősen ment.
Megismerkedünk Dannel aki nem szereti a tömeget, (egyébként teljesen átérzem a helyzetét, iszonyodok a hatalmas tömegtől) érdekli a pszichológia, irodalom, és a történelem.
Barátokra talál akikkel felfedezőútra indul a Brooklineban. (folyamatosan Brooklynt akarok olvasni, pedig tudom hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz)
A Brookline a négy hetes kurzus alatt a szállásuk, mielőtt az iskola megvette és rendbe hozta korábban egy elmegyógyintézet volt. Mint ott több diák számára, számomra is iszonytató volt maga a tudat hogy egy volt bolondokházában kell "élniük, aludni" főleg az esti órák tűntek igazán félelmetesnek.
Egyébként nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy a régi dolgok "odaképzelése" miből is adódik? Előfordulhat hogy valamilyen paranormális tevékenység tényleg lejátszódik a helyszínen, vagy csupán a képzeletünk játszik velünk. Illetőleg mit tennénk az adott helyzetben?
Az alagsori folyosókon tett látogatások rengeteg problémát, illetve álmatlan éjszakákat okoznak Abbynek Jarednek és Dannek. Elsőre könnyed barátságos stílusuk eltűnik, felhők gyülekeznek tanulóink felett.
Dan névtelen fenyegető stílusú üzeneteket kap, miket nem tud mire vélni. Abby pedig nagy felfedezést tesz, fontos dolgok derülnek ki családjáról.
Az események gyors egymásutánban követik egymást, rengeteg összefüggés található közöttük.
Fény derül a rejtélyekre, de ezzel közel sincs vége a történetnek. Várjuk a folytatást.

A sorozat többi része:
Madeleine Roux: Asylum (angol)
Madeleine Roux: The Scarlets
Madeleine Roux: Sanctum
Madeleine Roux: The Asylum Collection
Madeleine Roux: Catacomb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése