2016. április 26., kedd

Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Mary E. Pearson: Az árulás szíveKiadja: Gabo SFF
Fordította: Miks-Rédai Viktória
Oldalszám: 408
Értékelés: 5/5
Moly adatlap
Megrendelhető


Fülszöveg: A Venda barbár birodalmában foglyul esett Lia és Rafe számára alig van esély a menekülésre. Kaden, hogy megmentse Liát, akit korábban meg kellett volna ölnie, most azt állítja, hogy a hercegnő különleges adottságot birtokol – ez pedig felkelti a vendai komizár érdeklődését.
Semmi sem fekete vagy fehér többé. Rafe hazudott Liának, ám feláldozta a szabadságát, hogy megvédje. Kaden az életére tört, most mégis megmenti. A vendaiakról pedig, akiket Lia világéletében barbárnak hitt, kiderül, hogy távolról sem azok.
Liának meg kell küzdenie a neveltetésével, az adottságával és saját érzéseivel, miközben veszedelmes játékba fog az ellenséges főváros szívében… és döntései mindörökre megváltoztatják hazája, Morrighan és a saját sorsát.


Vélemény:
Tovább vitte az első rész színvonalát!
Teljesen megrendített, összetört majd porrá zúzott.
A mennyekbe emel, majd ismét a mélybe taszít.
Reményt hozott a reménytelenségbe csalfa árnyak lévén.

CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZ!

Megérkeznek Vendába, ahol Lia életében először találkozik a Komizárral, aki se nem ujjongott örömében, se nem lepődött meg azon hogy a lány még életben van. Csodálkoztam mikor kiderült hogy nem egy hatalmas "kétajtós szekrényről" beszélünk, hanem egy teljesen hétköznapi férfiról, aki rendkívül megfontolt és jó emberismerő is.
Bepillantást nyerünk az ottani életbe. Mint kiderült Venda nem csupán egy barbárváros, több tartományból áll, de a legfőbb hely Sanctum. Úgy gondolom az ember mindig annak látja a dolgokat, amit elmesélnek róluk, ámde mi a helyzet akkor ha ez mégsem fedi a valóságot?!
Olvasás közben próbáltam más szemmel nézni az ott lakókat. Mi van ha nem volt választásuk?
Előre elítélik őket, pedig ők is nehézségekkel küszködnek. Amit később magunk is megtapasztalhatunk, a piacon tett látogatás során. Az emberek éheznek, illetve nincs különbség gyerek és felnőtt között. Az éhes száj, az éhes száj mindegy hogy kié.
Valamint fény derül arra is hogy nem barbárságból, vagy a puszta ölés tényeként nem tartanak rabokat, hanem mert ennyire reménytelen a helyzetük.Vagy talán CSAK ők találkoznak ezzel a problémával, miközben a morighaniek és dahlbackiak élik fényűző életüket?!

"Az éhezés a barbárság, hercegnő."

A Komizár hasznot szeretne húzni Lia jelenlétéből. Reményt táplál az ott élő emberekbe, úgy meséli a lányt az istenek küldték hogy segítsen Vendán? De a kérdés az hogy mire akarja fordítani?
Segíteni akar a népén, avagy egy csodaszép illúzióba akarja ringatni őket eltitkolva valódi céljait?
Kaden figyelmeztetést kap gondolja át kinek is tartozik hűséggel. Vendának vagy a hercegnőnek?
De álljunk még itt percre, most akkor tulajdonképpen ki is a képmutató Komizár barátom?
Rafe és Lia csapdába estek egyetlen esélyük van a kiszabadulásra, mégpedig ha Rafe csapata megérkezik. Csak ebben bízhatnak. Bizalmuk nem alaptalan, mivel cseles, és hatalmas meglepetésükre a csapat észrevétlenül eléri célját.
Mindeközben Pauline és Gwyneth is próbálnak a nyomukra bukkanni. Együtt, de mindegyiket más módszerrel. Itt kapunk betekintést a kémlány múltjába is.
Illetve Rafe türelme fogytán Kadennel szemben.

" Tudom, hogy amint lekerül rólam a lánc, meg foglak ölni."

Jezelia még engem is megtévesztett néha, olyan hihetően adta elő hazugságait.
Mindenki játszmába kezd, de nem tudják mit tartogat a jövő.
A háttérben valami nagy horderejű dolog készül, amely kihatással van az országok sorsára.
Az árulás hatalmas mértékűre nő, olyan emberek által akikre nem is gondolnák és persze vannak olyanok is akiktől egyértelműen lerí.
A komizár úgy vélte mindig van mit elvenni az emberektől, nem tévedett a saját bőrén tapasztalta meg.
Ég önnel sher komizár!

A sorozat részei:
Mary E. Pearson: Morrighan
0,5. rész: Morrighan 
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
1. rész: Az árulás csókja
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
2. rész: Az árulás szíve
Mary E. Pearson: The Beauty of Darkness
3. rész: The Beauty of Darkness

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése