2016. április 19., kedd

Beharangozó - Naomi Novik: Rengeteg

Szeretem a mesei elemekkel, mágiával telített könyveket, így kérdés sem volt hogy megveszem a Rengeteget. Illetőleg a borítója is tetszetősre sikerült. Ennek bizonyítéka hogy második helyezést ért el a Fantasztikus Borítók Viadalának tavaszi fordulóján. Keménytáblás kiadásban jelent meg, ami ismételten előny.
Holnap már kezemben tarthatom ezt a szépséget, és a hét végéig igyekszem az olvasással/értékeléssel is.

Naomi Novik: RengetegNaomi Novik: Rengeteg
Eredeti cím: Uprooted
Kiadja: Gabo
Fordította: Heinisch Mónika
Oldalszám: 488
Moly adatlap
Rendeld meg

Fülszöveg:
Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.

Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy a legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorsról.

Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az akit elragad.


Az írónőről: Részt vett a Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide című számítógépes játék tervezési munkálataiban. De a játék kidolgozása közben rájött, hogy az írás jobban érdekli.
Első regényével az Őfelsége sárkányával megnyerte a John W. Campbell díjat, amit a legjobb új írók kapnak. Valamint a Compton Crook és a Locus díjat a legjobb első regényért.
Alapító tagja a szervezetnek amely segít megvédi az írók jogokat.





Borítók: Eddig ezzel a négy borítóval található meg, nekem az első és az utolsó az ami tetszik.



Könyvelőzetes: 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése