2016. szeptember 7., szerda

Rita Falk: Télikrumpligombóc Előolvasás

Rita Falk: Télikrumpligombóc
Sorozat: Franz Eberhofer 1.
Kiadja: Művelt Nép
Fordította: Balla Judit
Oldalszám: 300
Várható megjelenés: 2016.09.26.

Rendeld elő itt

Fülszöveg:
Franz Eberhofert, a testestül-lelkestül bajor rendőrt fegyelmi okokból helyezték át a nyüzsgő nagyvárosból csendes kis szülőfalujában, az ugyancsak jellegzetesen bajor Niederkaltenkirchenbe. Élete itt néha túlságosan is nyugodt mederben folydogál, esti járőrözései általában Wolfi kocsmájának pultjánál érnek véget, napközben pedig kedvenc tartózkodási helye süket nagymamájának konyhája, ahol ínycsiklandó ételeket ehet reggeltől estig. Apja, a kiöregedett 68-as lázadó közben vadkendert termeszt a hátsó kertben és folyamatosan Beatlest hallgat, amivel kishíján az őrületbe kergeti a kemény rockot előnyben részesítő fiát. A békés hétköznapokba azonban időnként zavaró események tolakodnak be. Itt van mindjárt a Neuhofer család, amelynek tagjai a legkülönösebb módokat választják az elhalálozásra. Annyira különös módokat, hogy Franz nyomozói szimata feléled és elhatározza, hogy utánanéz egy kicsit a morbid haláleseteknek. Ahogy egyre több gyanús körülményt fedez fel, az ügy is egyre érdekesebbé, ugyanakkor hátborzongatóbbá is válik...
A jó krimik, a jó ételek és a jó humor kedvelőinek- Nagyi hamisítatlan bajor receptjeivel.

Értékelésem:

Nagyon jó szórakoztam olvasás közben, tényleg olyan mint amikor leülsz megnézni a kedvenc sorozatodat majd rögtön szeretnéd a következő részt.
Franz egy érdekes fickó, nem mondanám se túl okosnak, jó szimatúnak vagy jóképűnek DE valami csoda folytán észreveszi hogy az amúgy nyugodt kis városkájában valami nincs rendben. 
Persze az észrevételeire folyamatosan rápihen, egy kis vásárlás a nagyival majd néhány jó adag étel. Be kell valljam annyit esznek ebbe a könyvben hogy az ember akaratlanul is enni szeretne. Olyan könnyen elterelhető a rendőr figyelme, amit a mi kis Ferrarink rendesen gyakorol is természetesen, hogy gyakorlatilag a szeme előtt zajlik minden. 
Na meg persze a mi Rudink is egy haláli karakter, szerintem a kamerája nélkül még a toalettre sem megy el. Ami persze később hasznukra válik. 
Maguk a gyilkosságok eléggé kiszámíthatóak, a mellékszereplők teszik igazán szerethetővé a történetet. Legfőképpen nagyit a fűtésszerelőt és Franz apukáját kedveltem meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése