2016. május 28., szombat

Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars – Lehullott csillagok

Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars – Lehullott csillagokKiadja: Könyvmolyképző
Fordította: Ipacs Tibor

Moly adatlap
Megrendelhető itt

Fülszöveg:
Az Icarus fedélzetén ez az éjszaka is olyan, mint a többi. És egyszer katasztrófa történik: a hatalmas, luxusűrhajó valami kirántja a hiperűrből, és a jármű a legközelebbi bolygóra zuhan. Csak Lilac LaRoux és Tarver Merendsen élik túl a katasztrófát, és úgy tűnik, hogy rajtuk kívül senki más nem él az égitesten. 
Lilac az univerzum leggazdagabb emberének lánya, Tarver ugyanakkor nincstelenségből indult. Fiatal kora ellenére már háborús hős, aki régen megtanulta, hogy a Lilac féle lányok csak bajt hoznak ez ember fejére. Mivel csak egymásra számíthatnak, együtt kell működniük, hogy átjussanak a kísértetés vidéken, melyen túl talán segítséget remélhetnek. 
És egyszer csak, a körülmények dacára, Lilac és Tarver ráébred, hogy furcsamód volt valami haszna is annak a tragédiának, ami egymáshoz sodorta őket. Mivel a valódi világukban nem lehet közös jövőjük, így azon kezdenek el töprengeni, hogy vajon nem lenne-e jobb örökre itt maradni? 
Minden megváltozik, amikor rájönnek, hogy mi a titka a lépteiket kísérő, hátborzongató suttogásnak. Lilac és Tarver talán elhagyja ezt a bolygót, de azt biztos, hogy már nem ugyanazok, akik korábban ide érkeztek.

Véleményem:
Rengeteg érzés kavarog kis fejemben. Nem tudom hova tenni ezt a könyvet. Nehezen haladtam vele, de vonzott, muszáj volt tovább mennem.
Nem tudtam megkedvelni a szereplőket, Lilac elég sok bosszúságot okozott nekem.
Viszont maga a történet tetszett, kíváncsivá tett. 
Leginkább a suttogások birizgálták fantáziámat. Végig ezek a kérdések jártak a fejemben: Mit akarnak? Miért segítenek nekik? és a legfőbb kérdés: Kik ők?
Lilac számomra túlságosan istenítette az apját, és kezdetben le nem szállt volna a földre 2 percig. Aztán fordult a kocka, és normális lett, sőt mi több kedvelhető, és végre olyan volt mint egy a való világban élő független lány. Örülök hogy megérthettem miért üldözött el minden udvarlót maga mellől. A vagyonnak és a hírnévnek sajnos elég sok hátránya is van.
Tarver sem lett az álompasi, hol hideg volt mint a jég, hol pedig nagyon is kedves. Az egyik percben magára akarta hagyni a lányt, a másikban nem bírt élni nélküle. Érdekes.
A vége nagyon tetszett. Lilac végre kiállt magáért, kettőjükért.
A folytatásait el fogom olvasni, kíváncsi vagyok hogy alakul a jövőjük :)


My Review in English

Lots of little feeling in my head swirls. I don't know where to put this book. I gave him difficult to fish, but has attracted, I had to go further. 
I was not to like the characters, Lilac caused me quite a lot of annoyance.
However, like the story itself, I was intrigued.
Most of the interest in whispers. 
They went to this questions in my head: What they want? Why help them? and the first question is: Who are they?
Lilac too much idolized his father. She wore above her nose. And later become normal, be like, and lived in the real world.
I"m glad she could understand why his side chased away all suitors. The wealth and fame was many disadvantages.
Tarver did not have the dream guy, where it was cold as ice, where it was very nice.
In the end I really liked. Lilac finally stood up for itself.
The sequels I will read, I wonder into the future. :)


A sorozat részei:
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars
Amie Kaufman – Meagan Spooner: This Night So Dark
Amie Kaufman – Meagan Spooner: This Shattered World
Amie Kaufman – Meagan Spooner: Their Fractured Light


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése